Потопете се в историята на френската компания за опънати тавани CLIPSO!

В продължение на почти двадесет години френските опънати тавани CLIPSO продължава да се развива. Този малък семеен бизнес с течение на времето е успял да получи международно признание и да се позиционира сред лидерите в своята област. Това развитие е резултат от силно желание да предлагат все по-иновативни покрития за тавани или стени с грижа за околната среда. Уникалното ноу-хау, френският производствен процес и контролът на процесите са разработени, за да посрещнат тази нужда. Оттогава CLIPSO продължава да се разширява по целия свят, като предлага покрития с все по-модерни технически характеристики.

 

Еволюцията на френската компания в пазара на строителни и ремонтни дейности

1997-2000

Създават се системи за закрепване и специални покрития. След размисъл, проучване и анализ се изготвят спецификации, за да се осигури възможно най-доброто покритие.За да осъществи проекта си, основателят на групата CLIPSO, Бернар ГЕИС, разработва системи за фиксиране(профили за монтаж на платната). Успоредно с това той работи върху ексклузивно покритие: полиестерен плат с покритие от полиуретан.                                                                                                                                                      

2001-2002                                                                                                                                                                      

Това е ключов период за компанията с пускането на продукта на пазара. То отваря областта на възможностите за всички професионалисти и физически лица. Отсега нататък те могат да използват платното CLIPSO за всички интериорни пространства , без да се сблъскват с обичайните неприятности на произведенията.

2003-2004

За да отговори на търсенето, CLIPSO се разраства. Компанията се премества в Vieux-Thann (Елзас), Франция, и създава производствена база там.

2005-2006

За да продължи да развива своята гама от покрития, CLIPSO създава своята лаборатория за изследвания и разработки.

2007

В продължение на развитието на компанията, г-жа Катрин ГЕИС се присъединява към компанията и става търговски директор. Тя има международна стратегия за развитие, насочена към САЩ, Русия и много други страни!

2009-2010

Със своя ноу-хау и опит CLIPSO разработва сертифицирани покрития, които отговарят на международните стандарти : ISO 9001 и CE. В същото това време продуктовата гама от платна се разширява: акустичено, антибактериалено и водоотблъскващо. По това време г-жа GEIS е назначена за председател на CLIPSO Productions.

2011

Разрастването на компанията CLIPSO никога не свършва! Компанията се захваща с нови хоризонти: Бразилия, Обединеното кралство, Азия, Близкия Изток ...

Три нови продуктa от платна се появяват: Цветни, Бляскави и Светло-пропускащи.

Също така се проектират и създават нови модели профили за закрепване, както и специални алуминиеви рамки и форми.

2012

За да се справи с развитието си и да увеличи своя пазар, CLIPSO изгражда нова производствена фабрика, разположен в Saint Amarin (Франция). Това е част от целта на компанията за контролиране на целия производствен процес.

2014

CLIPSO добавя нова дейност и разширява своето ноу-хау, като създава своя широкоформатна печатница в района на Страсбург. Така CLIPSO започва да предлага цифров печата на клиентите си.

2016

Две нови марки CLIPSO са представени на своите клиенти: CLIPSO Design е посветен на печат ,декорация и ефектни дизайнерски решения,

С опита си, повишените изисквания на клиентите си и като част от разработката на продуктите си CLIPSO разширява своята алуминиева гама. Aeroceiling се ражда и предлага пълна гама алуминиеви рамки за закрепване на свойте платна.

CLIPSOПоследни обекти

Защо Clipso?

Защо Clipso?

Когато избирате  CLIPSO  Ви се гарантира безупречно качество на обслужването.Професионализъм, ноу-хау и внимание, които да посрещнат по най-добрия начин нуждите на нашите клиенти.Но избирайки  CLIPSO, също така...

Прочети още

Гарантирано качество